Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ

Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια ΤσάΪ;

Γίνεται πολύ κουβέντα τελευταία για τα ωφέλη από το ρόφημα τσαγιού και ιδιαίτερα για το πράσινο τσάϊ.  Δεν θα σχοληθούμε μ' αυτά.  Εδώ θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με τα φύλλα του τσαγιού, που μένουν, όταν φτιάξουμε το τσαγάκι μας.  Να μερικές ιδέες:
  1. Κατ' αρχήν ξαναχρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε τσάϊ.  Κάθε φακελάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί 3 φορές.  Την πρώτη φορά, αφήνετε το φακελάκι στο ζεστό νερό, να τραβήξει 2 λεπτά.  Την δεύτερη φορά αφήστε το 4 λεπτά και την τρίτη φορά 6 λεπτά.  Εναλλακτικά, αφήστε το φακελάκι, την πρώτη φορά να τραβήξει 4 λεπτά, αλλά σε 3 φλυτζάνια νερό, αλλοιώς θα είναι πολύ δυνατό
  2. Φυλάξτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού και χρησιμοποιήστε τα για τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους.  Κλείστε τα μάτια και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα, για 5-15 λεπτά.  Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα βοηθήσουν στην σύσφιξη των κάτω βλεφάρων και στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων.  Οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα με πολλά αίτια, το τσάϊ θα βοηθήσει μεν άμεσα αλλά για μόνιμα αποτελέσματα, πρέπει να βρεθούν τα αίτια, που προκαλούν αυτό το φαινόμενο.  Αν οφείλεται απλά σε κούραση ή αϋπνία, τότε ένας καλός ύπνος θα βοηθήσει επίσης.
  3. Αδειάστε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια στις γλάστρες και τα φυτά σας.  Τα φυτά σας θα σας ευγνωμονούν.   Ιδιαίτερα τα κρεμαστά φυτά, θα χρειαστούν λιγώτερο πότισμα, γιατί το τσάϊ, θα τα βοηθήσει να συγκρατήσουν περισσότερη υγρασία.
  4. Περάστε με τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια του τσαγιού ένα έπιπλο και το ξύλο θα κάνει διχρωμίες και αποχρωματισμούς όπως τα παλιά, αντικέ έπιπλα.
  5. Ξεπλένοντας το πρόσωπο με λίγο αραιό τσάϊ, φτιαγμένο από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια, λένε ότι βοηθάει στο κλείσιμο των πόρων μετά τον καθαρισμό, στην σύσφιξη του δέρματος και στην καταπολέμηση της χαλάρωσης.
  6. Λόγω των αντι-βακτηριδιακών ιδιοτήτων του, θεωρείται ότι καταπολεμά και την ακμή
  7. Το πράσινο τσάϊ, (περιέχει, μεταξύ άλλων και φθόριο) καταπολεμά την ουλίτιδα, την δημιουργία  οδοντικής πλάκας και την άσχημη αναπνοή.
  8. Βάλτε το χρησιμοποιημένο τσάϊ σ' ένα ανοιχτό βαζάκι, μέσα στο ψυγείο για να απορροφήσει τις οσμές
  9. Στεγνώστε λίγα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού και τρίψτε τα μέσα στην άμμο της γάτας.  Δεν θα μυρίζει.  Επίσης ρίξτε λίγα στεγνά φύλλα τσαγιού, στο σπιτάκι του σκύλου, κάτω από το στρώμα του και σε όλο το δάπεδο.  Όχι μόνο εμποδίζει τις δυσάρεστες οσμές αλλά είναι και δυσάρεστο στους ψύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: