Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΣΟΤΟΛΟΓΙΟ

Ποσοτολόγιο Πρακτικό

ΨΩΜΙ: Μια φρατζόλα 1/2 χλγ. 10 φέτες (7 άτομα)
ΡΥΖΙ: 90 γραμ. ανά άτομο (χορταστικές μερίδες) ή 1 προσκοπικό φλιτζάνι (το προσκοπικό, γεμάτο) ανά 4,5 άτομα ή 1 χλγ. ανά 11 άτομα.
ΡΥΖΙ Σούπα: 1 κουτάλι της σούπας ανά άτομο συν ένα στο σύνολο
ΚΙΜΑΣ: 120 γραμμ. ανά άτομο (+ 2 αυγά ανά 8 παιδιά)
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ: 40 γραμμ. ανά άτομο
ΤΥΡΙ ΚΑΣΕΡΙ: 50 γραμμ. ανά άτομο
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ: 1/2 χλγ. ανά 3 άτομα (+ λίγες πατάτες)
ΦΑΚΕΣ: 70 γρ/άτομο - 1 πλήρες προσκοπικό κύπελλο = 5 μερίδες
ΠΑΤΑΤΕΣ:
  • Φούρνου 2 πατάτες/παιδί
  • Πατατοσαλάτα 1 πατάτα/παιδί
  • Τηγανιτές 300γρ. (ακαθάριστες)/παιδί (οι πρόσκοποι καθαρίζουν με ...γιαταγάνι)
ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ: 1 αυγό/παιδί + 2 επιπλέον ανά ενωμοτία
ΓΑΛΑ: 1 κουτί γάλα, 1,2 - 1,5 κουτί νερό ανά 4 άτομα
ΣΑΛΑΤΑ: 2 ντομάτες + 1/2 αγγούρι + 1/2 κρεμμύδι ανά ενωμοτία
ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ: μπούτια κατεψυγμένα: 1 τεμ/παιδί
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ: (πακέτο 1/2 χλγ) 5 μερίδες.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ:
  • 1lt τύπου ΑΜΙΤΑ = 5 ποτήρια (μισό προσκοπικό κύπελλο)
  • ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ 1 φιάλη = 2 κανάτες = 14 ποτήρια σε κάθε κανάτα (7 ποτήρια νερό ή ως οδηγίες φιάλης)
ΓΕΜΙΣΤΑ (50 άτομα): 55 ντομάτες – 50 πιπεριές – 2,5 κιλά ρύζι – 10 κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: